Little Lions historia

 

För dig som vill veta mer

Under vår första resa till Ghana 2013 diskuterade vi kontinuerligt att barnens boende situation och fick reda på att de inte längre kunde bo kvar i huset där Tuunayili Orphans Centre bedrevs då hyresvärden snart ville avsluta hyreskontraktet. Detta väckte idén om insamlingsprojektet Little Lions som initialt syftade att bygga upp ett nytt hem till barnen.

Under första advent 2013 tog vi det första steget med Little Lions – att sälja julbröd på Enköpings julmarknad där vi på två dagar fick ihop 7000 kr. Projektet döptes till Little Lions, ett namn som kom från en av barnens favoritlåtar ”a lion”.

Därefter startade vi upp vår Facebooksida, som kom att bli vår främsta plattform och där vi än idag (tillsammans med vår Instagram) kommunicerar med våra givare på en veckobasis.

I januari 2014 skickade vi över de första pengarna för att kunna påbörja bygget av det nya huset. Vi beslutade oss för att köpa en tomt i den närliggande byn Nyankpala och efter många månaders byggarbete kunde barnen äntligen flytta in i mars 2015. Vi registrerade vår verksamhet som ”boarding school” eftersom vi redan då hade planer på att starta en grundskola för att kunna bistå barnen som bor på Little Lions och barn i närområdet med en gedigen utbildning.

I september 2015 öppnade vi upp portarna till Little Lions Children School

Till en början gick det endast 25 elever på skolan, utöver de då 30 barn som bodde på Little Lions Children’s Home. Skolan bestod av tre klasser och två lärare som fick hjälp av universitetsstudenter som arbetade volontärt. Under åren så har Little Lions Children School (LLCS) utvecklats successivt. Vi undervisar i samtliga ämnen som ingår i Ghanas nationella läroplan, vi har över 20 anställda lärare, 3 icke-undervisande personal (caretaker, kokerska, chaufför), samt ca 500 elever som går på LLCS. Dessutom har vi utökat vår Little Lions-familj till 35 barn/ungdomar.

Under åren har Little Lions Children School gått från en småskalig skola till att uppmärksammas för sina goda undervisning. Vi har gått från att undervisa 3 till 14 olika klasser med elever i alla olika åldrar. I takt med eleverna ökat har skolan även byggts ut med 10 nya klassrum. Under 2023 fokuserar LLCS extra på att möjliggöra vidareutbildning för eleverna i klass JHS3. Detta har bland annat inneburit rekrytering av specialistlärare inom området. I januari 2024 kommer våra första elever för första gången ta examen från LLCS och vi har goda förhoppningar om att skolan givit dem bästa möjligheterna för att nå sin fulla potential utbildningsmässigt

Bli månadsgivare

Som månadsgivare är du med och säkrar barnens rätt till utbildning, mat, och säkert vatten samtidigt som du bidrar till att de får en trygg uppväxt och möjligheten att själva nå sin fulla potential. 

Ge ett bidrag

Ditt bidrag går oavkortat till förmån för barnen på Little Lions. Varje krona gör skillnad.

Design och produktion - Zenap Webbyrå