Little Lions Children’s Home

Tuunayili Orphans Centre 2013
Little Lions Children School 2019
Little Lions Children’s Home

På Little Lions Children’s Home bor det 35 barn och ungdomar, 19 pojkar och 16 flickor i åldrarna 7-20 år. Tillsammans med våra givare har vi möjlighet att säkerställa barnens rättigheter – rätten till utbildning, mat, säkert vatten och en trygg uppväxt. Majoriteten av barnen och ungdomarna som bor på Little Lions bodde tidigare på Tuunayili Orphans Centre som startades av Felicia Musah. Little Lions Children’s Home bedrivs i samma byggdnad som Little Lions Children School.

Varför startade vi Little Lions?

År 2012 startade Felicia Musah Tuunayili Orphans Centre som låg i byn Tuunayili i norra Ghana där det bodde 30 st barn mellan 2-8 år. Under denna tid arbetade Felicia som lärare i närheten av Tuunayili och såg därför dagligen ett stort behov av stöd till barn i byn som var extra utsatta. Många av barnen som senare flyttade in på Tuunayili Orphans Centre saknade självklara rättigheter så som möjligheten till utbildning, näringsrik mat och säkert vatten. Felicia är själv uppvuxen i ett hem med en ensamstående förälder och bristande resurser vilket är en stor anledning till att hon dedikerat sitt liv till att hjälpa barn som befinner sig i en utsatt situation.

Flera av barnen som flyttade in på Tuunayili Orphans Centre bodde tidigare hos släktingar då en eller båda av deras föräldrar gått bort. Under hösten 2013 träffade vi (Bella och Madeleine) Felicia och barnen för första gången. Under denna tid diskuterade vi kontinuerligt barnens boendesituation och fick reda på att de inte längre kunde bo kvar i huset där hemmet bedrevs då hyresvärden ville avsluta hyreskontraktet. Därför åkte vi hem till Sverige med ett mål – att starta Little Lions för att tillsammans med Felicia bygga upp ett nytt hem till barnen vi kom att lära känna väl.

Efter många månaders insamlingsarbete byggde vi 2014 upp ett nytt hus i närliggande byn Nyankpala som barnen flyttade in i i mars 2015 (vill du veta mer – kolla in fliken ”Little Lions historia”).

 

Bli månadsgivare

Som månadsgivare är du med och säkrar barnens rätt till utbildning, mat, och säkert vatten samtidigt som du bidrar till att de får en trygg uppväxt och möjligheten att själva nå sin fulla potential. 

Ge ett bidrag

Ditt bidrag går oavkortat till förmån för barnen på Little Lions. Varje krona gör skillnad.

Design och produktion - Zenap Webbyrå