Varför startade vi Little Lions?

Barnhemmet 2013

Little Lions Children School idag

År 2012 startade Felicia Musah barnhemmet Tuunayili Orphans Centre som låg i byn Tuunayili i norra Ghana, där bodde det 30 st barn i åldrarna 2-8 år. Under hösten 2013 så volontärarbetade vi på Tuunayili Orphans Centre och fick tidigt reda på att barnen inte längre kunde bo kvar i huset där barnhemmet drevs då hyresvärden ville avsluta hyreskontraktet. Barnens framtid blev osäker då de var tvungna att flytta tillbaka dit de bodde innan barnhemmet startade.

Flera av barnen som bor på barnhemmet är helt föräldralösa och bodde tidigare hos släktingar, andra har en förälder vid liv och denna var inte kapabel till att ge barnen det liv som alla föräldrar önskar. Felicia arbetade som lärare i närheten av Tuunayili och anledningen till att hon startade Tuunayili Orphans Centre var för att hon varje dag såg samma barn gå runt i byn, ofta ensamma, hungriga och utan någon möjlighet till utbildning.

Efter nio veckor i Ghana och efter att vi fått reda på barnens boendesituation så åkte vi hem till Sverige med ett mål – att bygga upp ett nytt hem till barnen och därför startade vi Little Lions.

Under 2014 började vi bygga upp ett helt nytt hus i byn Nyankpala och i mars 2015 flyttade barnen äntligen in! (Vill du veta mer – kolla in fliken ”Little Lions historia”)

Idag bor det 32 stycken barn på Little Lions barnhem, 18 pojkar och 14 flickor i åldrarna 5-16 år. Tillsammans med barnen bor mr Abdulai som tagit hand om och uppfostrat dem sedan start. 

Bli månadsgivare

Som månadsgivare ger du barnen en möjlighet till en fortsatt utbildning och bidrar till att de får ett tryggt liv i sitt nya hem.

Ge ett bidrag

Ditt bidrag går oavkortat till barnen på Little Lions Children School. Varje krona gör skillnad.

Design och produktion - Zenap Webbyrå